Voor e-books ontvangt de consument een downloadlink, wanneer een e-book echter met Adobe DRM (Digital Rights Management) beveiligd is dan wordt een een ander soort downloadlink afgegeven.

De consument ontvangt dan een URLLink.ascm bestand, dit is nog niet het e-book zelf zoals dat voor e-books zonder Adobe DRM het geval is (URLLink.epub).

Adobe Content Server Manager - (ACSM)

Om een URLLink.acsm bestand te kunnen openen dient er Adobe Digital Editions geinstalleerd te zijn én dient de consument te beschikken over een Adobe ID. Een acsm bestand moet geopend worden met Adobe Digital Editions voordat het als ePub op een e-reader gezet kan worden.

Adobe Digitals Editions en Adobe ID

Als er nog geen Adobe Digital Editions is geïnstalleerd dient dit eerst geïnstalleerd te worden en dient er een Adobe ID te worden aangemaakt.

Openen van het URLLink.ascm bestand als er geen Adobe ID is aangemaakt zal leiden tot de foutmelding E_ADEPT_NO_TOKEN of E_ACT_NOT_READY als er zich problemen voordoen met de autorisatie van het de geïnstalleerde Adobe Digital Editions software.

E_ADEPT  is Adobe Digital Editions Protection Technology

Adobe Digitaal Editions (ADE) autoriseren en Adobe account aanmaken

Om het programma Digital Editions te autoriseren dient er een Adobe account aangemaakt te worden, dit gaat als volgt:

  1. Noteer log-in (e-mail adres) en wachtwoord van het Adobe account 
  2. Ga terug naar de ADE software en klik op Bibliotheek.
  3. Kies 'Computer autoriseren...' en vul de gegevens van het Adobe account in. 

Openen van urllink.ascm bestand

Als Adobe Digital Editions is geinstalleerd open dan de urllink.ascm als volgt:

  1. Klik met de rechtmuisknop op het URLlink.ascm bestand
  2. Selecteer ‘Openen met Adobe Digital Editions’
  3. Klik op ‘OK’

In het besturingssysteem van de computer (Windows, Mac) kan ingesteld worden hoe een bepaald file type (de extensie van een bestand, in dit geval .ascm) geopend dient te worden. Dit is een eenmalige instelling, vanaf dat moment opent een URLlink.acsm bestand altijd in Adobe Digital Editions

Vervolgens kan het e-book vanuit Adobe Digital Editions naar de e-reader gesleept worden.

E-books op iPad, iPhone of iPod (iOS device)

E-Books lezen op iOS device (iPad, iPhone of iPod Touch) kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld in TXTR of Bluefire, deze apps zij via de App store of iTunes te downloaden.

Bij de instellingen/settings van TXTR en Bluefire dient de app geautoriseerd te worden met Adobe DRM, hiervoor dient het Adobe ID te worden ingevoerd bij Settings (in TXTR ) of Authorize (in Bluefire)

  • No labels